Kampgruppe

 Sanshou


Hva er det?

Sanshou (sanda) er en kampgren hvor Kung Fu-utøvere fra alle mulige stilarter kan gå sammen og konkurrere med hverandre. Grenen tillater et bredt spekter av spark, slag, dytt og nedtagninger. Det brede spekteret gjør sanshou til en både actionfylt og spennende konkurranseform.
Hvordan trenes det?

Våre sanshoutimer baseres på teknikker fra stilarten Hiep Vo Mon, noe tilpasset for Sanshou sitt reglement. Treningene vil bestå av:
- Skyggeboksing
- Inntrening av teknikk
- Slag og spark på pute/pads
- Styrketrening og Kondisjon blir bakt inn med det tekniske
- Kombinasjoner mot hverandre
- Teknisk sparring (Teknikker utføres mot hverandre)
- Sparring (Gå kamp mot hverandre)

Hver sanshoutrening vil inneholde en oppvarming som klargjør utøveren for treningen som skal skje. På trening vil utøvere av likt nivå bli satt sammen så de får jobbe med så riktig motstand som mulig.


Passer Sanshou for deg?

Sanshou passer for de som vil trene kampsport, uten å måtte tenke på graderinger og følge et fastlagt pensum, slik som våre vanlige nybegynnerkurs legger opp til. Det betyr at Sanshougruppa har åpent inntak gjennom hele semesteret og det er lettere å hente seg inn når man har gått glipp av noen treninger.

Vi har satt en aldersgrense på 18år for vårt Sanshouparti. Selv om vi trener mot konkurranse er det ikke noe krav til å bli konkurranseutøver.


Hvorfor trene Sanshou i Oslo Kungfu Klubb?

Oslo Kungfu Klubb har vårt med i Sanshou siden dens spede begynnelse i Norge, og har vært en av initiativtakerne til å få inn dette fellesreglementet til landet. Klubben har fostret flere Norgesmestere i Sanshou.

Kungfu.no